​Kontakt din dyreklinik

Telefon: 38 41 40 40

E-mail: info@troroddyreklinik.dk

Udenfor åbningstiderne henviser vi ved akut behov for dyrlægehjælp til Københavns Dyrehospital: ​36 17 57 11

​Telefon: 38 41 40 40

ÅBNINGSTIDER

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

​Hvad skal man overveje før der kommer en hund ind i hjemmet

Det er fantastisk at have hund! Så er det sagt. Men det er også krævende så det er vigtigt at tænke det godt igennem inden man anskaffer sig en hund.

Hunde kræver meget tid, omsorg, motion og mental aktivering, nogle racer mere end andre. En hund er et levende væsen der skal have lov at indgå i sin husstand på hundevenlige vilkår.

Når man køber hvalp anbefales det at man ser moderen, også gerne faderen hvis muligt, til hvalpen, sammen med hvalpene for at sikre sig at hvalpen reelt opholder sig sammen med moderen til hverdag fra den bliver født til den flytter hjemmefra. Dette er vigtigt for at sikre hvalpens mentale og fysiske sundhed.

Hvis man ikke kan få lov at observere hvlapene sammen med deres mor, kan der også være en fare for at hvalpene er importeret fra udlandet og taget fra deres mor før tid. Både den tidlige fravænning og stressen der forekommer hos disse hvalpe kan føre til alvorlige sygdomme og adfærdslidelser og det kan ikke frarådes nok at støtte sådanne hundehandlere.

Det optimale er at købe en hvalp fra et såkaldt stueopdræt hvor hvalpene opholder sig størstedelen af tiden indenfor i hjemmet sammen med deres "menneskfamilie" og således er vænnet til den aktivitet, larm og ståhej der foregår i et hjem. Derudover er der en del avlere der sørger for at deres hvalpe er udsat for forskellige stimuli inden de forlader deres første hjem og således er bedst muligt rustet til deres liv i en menneskedomineret verden. Spørg opdrætteren hvad hvalpen har oplevet, eller skal opleve inden den bliver sendt hjem til jer! Der findes et skema over stimuli der er gode at udsætte hvalpen for hvor der står hvornår hvlapen er mest modtagelig for en positiv oplevelse. Disse bruger en del opdrættere, til at give med når hvalpen rejser hjemmefra så de nye ejere ved hvad hvalpen er vant til og hvad de selv bør udsætte den for af oplevelser.

Man skal først og fremmest overveje hvor meget man er hjemme, både i hverdagen og i weekenden.

En hund skal ikke være alene hjemme i længere tid end højst nødvendigt, og hvis den er alene i flere timer i dagstiden mens man er på arbejde, skal den ikke også være alene om aftenen.

I den første tid er det muligt at man slet ikke kan efterlade hunden alene da den kan være utryg ved dette. Det kan stærkt anbefales at man får hvalp i en periode hvor man har mulighed for at være meget sammen med den og bruger god tid på alene hjemme træningen. Hvis det er gjort langsomt og konsekvent fra starten får de fleste hunde ikke problemer med at være alene hjemme senere i livet, mens det med hunde der ikke er trænet korrekt kan være svært (men ikke umuligt!) at lære dem det senere.

Dog kan det anbefales at starte træningen allerede når hunden har været i hjemmet et par dage for at hunden lærer at være alene da det også kan være en udfordring at lære en ældre hund der altid har været sammen med andre at være alene hjemme.

​Hvilken hund skal jeg vælge?

Når man først har bestemt sig for at anskaffe sig en hund opstår det næste store spørgsmål, hvilken hund skal det være?

Vi vil ikke sige at nogen racer er bedre end andre, alle hunde er skønne! Men der er racer der passer bedre ind i et givent hjem end andre.

Nogle racer kræver meget motion, nogle skal have megen hjernegymnastik og nogle kræver rigtig meget pelspleje. Der er også nogle racer der generelt ikke er egnet til førstegangshundeejere.

Man skal også tænke på hundens sundhedstilstand. De fleste racer har idag tendens til 1 eller flere problemer, og nogle racer er prædisponerede for rigtig mange forskellige sygdomme.

Det er altså vigtigt ikke blot at falde for den første hvalp man møder, fordi den er sød, for alle hvalpe er søde!

Det er altså vigtigt at tænke over hvad man kan tilbyde en hund og hvad man kræver af hunden.

Her er nogle spørgsmål du bør stille dig selv:

Har jeg haft hund før, og hvis ja har jeg så selv stået for træningen?

Hvor meget tid har jeg til at bruge på hunden om dagen?

Ønsker jeg en hund der når basis træningen er på plads primært har behov for daglige lufteture eller vil jeg gerne træne lydighed, tricks etc?

Ønsker jeg at bruge hunden til nogen form for konkurrence (lydighed, agility ell andet) eller jagt?

Skal min hund ledsage mig på mine løbe/cykelture?

Hvor meget kommer hunden til at være alene?

Skal hunden ledsage dig rundt i bymiljøet?

Er der børn i hjemmet/ dine omgivelser hvor hunden skal leve?

Er der andre dyr i husstanden?

Hvis i er en familie der skal have hund så sæt jer og diskuter disse punkter sammen og vær realistiske!

Når du har gennemtænkt om du er klar til at få hund og hvad du kan tilbyde hunden af aktivering

​4.8 stjerner ud af 5 baseret på 13 anmeldelser på Facebook

Vores telefon er åben i hverdage:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00

Trørød Dyreklinik

Trørødvej 58
​2950 Vedbæk


​​​Telefon: 38 41 40 40

​​​CVR: 35031510​​
​E-mail: info@troroddyreklinik.dk