​Kontakt din dyreklinik

Telefon: 38 41 40 40

E-mail: info@troroddyreklinik.dk

Udenfor åbningstiderne henviser vi ved akut behov for dyrlægehjælp til Københavns Dyrehospital: ​36 17 57 11

​Telefon: 38 41 40 40

ÅBNINGSTIDER

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

Tanker om anskaffelse af kat

Det er dejligt at have kat! En kat er et meget selvstændigt individ, men har stadig brug for et stabilt og kærligt hjem.

Samtidig er en kat ikke en hund og der er mange ting at tage hensyn til hvis man vil sikre at ens kat har et godt liv.

Først og fremmest er det vigtigt at købe en kat/killing der vant til menneskelig kontakt og som er minimum 12 uger gammel når i overtager den (som foreskrevet i loven!).

Denne aldersgrænse er sat fordi katten lærer sin basala adfærd af sin mor og sine søskende indtil denne alder. Hvis man tager killingerne væk fra deres mor før de er 12 uger gamle risikerer man at katten videre i sit liv vil få et eller flere adfærdsproblemer.

Når man vil anskaffe sig en kat skal man beslutte om man vil lade katten løbe frit, om man vil lave en løbegård i haven eller om katten udelukkende skal være indekat. En killing der er opvokset ude de første 3 måneder af sit liv kan have svært ved at acceptere at blive lukket inde i et hus resten af livet.

Hvis man vælger at lave en løbegård skal man være opmærksom på at katte er gode til at klatre og springe! Derfor bør løbegården også have en overdækning eller en type hældning øverst der gør at katten ikke kan komme over.

En kat viser kun meget sjældent tegn på sygdom, men gemmer sig hellere lidt eller reagerer aggressivt hvis den har det skidt. Derfor er det vigtigt at ligge mærke til hvis katten ændrer adfærd, og kontakte sin dyrlæge når det er tilfældet.

Mange tænker at en ældre kat vil have godt af en ny legekammerat hvis den mister sin gamle ven, men dette er ikke altid tilfældet. Katte er som allerede skrevet solitære væsener og kommer ikke altid godt overens med hinanden. Man kan derfor risikere at anskaffelsen eller sammenføring af to katte ikke er til glæde for nogen af kattene.

Hvis man ønsker flere katte i hjemmet kan det derfor anbefales at anskaffe sig 2 eller flere killinger fra samme kuld.

​Indretning af hjemmet

Hjemmet kan med fordel indrettes på en måde så katten trives bedst muligt. Katte her behov for at kunne iagttage tingene ovenfra, samt have muligheder for at krybe i skjul. Derfor er et højt lege/hulearrangement eller to en god ting at investere i eller bygge selv. Man kan også sætte "hylder" op på væggen som katten kan komme op og ligge på. Mange katte kan godt lide at ligge lune steder, og radiatorsenge er ofte vellidte, især i den kolde vintertid.

For at undgå at katten vælger sofaen til at hvæsse kløer på kan et kradsetræ eller to i husstanden også anbefales.Hvis der er flere katte skal der helst være en foderstation og en kattebakke pr kat, da katte er solitære dyr og oftest ikke bryder sig om at dele resourcer.

Yderligere bør man investere i seperat foder og vandskål og gå udenom kombiløsninger da katte kan have problemer med at indtage nok vand og mange katte drikker for lidt hvis vandet bliver forurenet med foder.Hvis man vil lade katten leve både ude og inde kan man overveje at investere i en kattelem der kan aflæse kattens registreringschip og derved kun åbner for den kat den "kender". Herved får i ikke besøg af alle kvarterets katte gennem jeres kattelem hvis de skulle synes at i serverer verdens bedste foder, eller har

​Fodring af Katten

En del katte spiser når de er sultne og stopper når de er mætte, ganske enkelt. Disse katte kan med fordel fodres ad libitum så de selv kan vælge hvornår det passer dem at spise.

Idag findes der dog også en del katte der ikke selv kan regulere deres mæthedsfornemmelse og derfor bliver overvægtige ved adlibitum fodring. Disse katte må fodres i måltider hen over dagen.

Den bedste måde at måltidsfodre på er at måle kattens daglige foderration op hver morgen og så fodre katten i mange små måltider hen over dagen, da det bedst efterligner kattens naturlige spisemønster.

Det er vigtigt at holde øje med at katten spiser som den plejer. Katte der holder op med at spise får hurtigt påvirkning af leveren, hvilket kan blive meget alvorligt. Kontakt derfor altid dyrlægen hvis din kat ikke har spist i max 24 timer! 

​4.8 stjerner ud af 5 baseret på 13 anmeldelser på Facebook

Vores telefon er åben i hverdage:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00

Trørød Dyreklinik

Trørødvej 58
​2950 Vedbæk


​​​Telefon: 38 41 40 40

​​​CVR: 35031510​​
​E-mail: info@troroddyreklinik.dk