katteinfo

Hvorfor ID-mærke sin kat og hvordan foregår det?

Det er ikke lovpligtigt at mærke sin kat. Alligevel anbefaler vi på det stærkeste at man chipmærker og eventuelt øremærker sin kat så den altid kan blive identificeret.

Identitetsmærkning har mange fordele. Det gør at man altid kan kende katten hvis den skulle blive væk, eller komme ud for et uheld. Hvis katten ikke er mærket har den der finder katten og den klinik eller internat den bliver bragt til ingen chance for at vide hvor katten hører hjemme. Hvis katten derimod har en mikrochip under huden vil man altid kunne finde frem til den ejer den står registreret hos i katteregistret ved hjælp af en scanner.

Selve proceduren med at indsætte chippen tager kun ganske få sekunder og kan foretages samtidig med en vaccination eller neutralisering.

Et øremærke kan alle se, her skal ikke bruges en scanner. Med tiden kan øremærker dog blive mere eller mindre udviskede eller afblegede og derfor være svære at læse. Vi anbefaler derfor altid at man hvis man ønsker sin kat øremærket også lader den få en mikrocip.

Øremærkning foretages i fuld bedøvelse, eventuelt samtidig med neutralisation af katten.​

Kattene kan registreres i Dansk Katteregister (Inges Kattehjem) eller Det Danske Katteregister (Kattens Værn).

Vi anbefaler ikke at man ifører sin kat et halsbånd som mærkning og især ikke som eneste mærkning. Med et halsbånd er der risiko for at katten sidder fast i grene eller lignende når den er ude. Hvis man insisterer på at give sin kat halsbånd på er det vigtigt at der er elastik i så katten kan krybe ud af det hvis den skulle sidde fast. Da katten kan tabe sit halsbånd bør den stadig være mærket med en mikrochip selvom den går med halsbånd.​​

Det siger vores kunder

​Vi scorer 4.8 ud af 5 stjerner baseret på 35 anmeldelser på Facebook.

Så gode/søde dyrlæger. Der har så fin tilgang til vores hund, der kan have det svært med fremmede. Altid en god oplevelse for os ejer og vigtigst for vores hund. Kan anbefale dem på det varmeste.

​Charlotte Langmann

Utrolig dygtige dyrlæger.som uden tvivl holder meget af dyr. Det er rigtig rart, at man har en følelse af at være i de bedste hænder, når ens dyrebare kæledyr skal hjælpes.

​Stor anbefaling herfra!

Susanne Hansen

Super søde og professionelle dyrlæger som altid står parat med at hjælpe. Både når vi lige kigger forbi og når vi ringer. Alle vores hunde er meget trygge og glade for at komme hos Camilla og Jette.

Dorte Wetche Skov

Se flere anmeldelser på Facebook​

Sociale medier

Følg med på Facebook og hold dig opdateret

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Trørød Dyreklinik

Trørødvej 58, ​2950 Vedbæk

Klik her for rutevejledning

CVR: 35031510

Kontaktoplysninger

Telefon: 38 41 40 40

E-mail: info@troroddyreklinik.dk

Kontakt os allerede i dag

Åbningstider

Mandag - fredag: 08.00 - 17.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.