​Kontakt din dyreklinik

Telefon: 38 41 40 40

E-mail: info@troroddyreklinik.dk

Udenfor åbningstiderne henviser vi ved akut behov for dyrlægehjælp til Københavns Dyrehospital: ​36 17 57 11

​Telefon: 38 41 40 40

ÅBNINGSTIDER

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

08.00 - 17.00

Vaccination af hund

Vi anbefaler, at din hund får et sundhedseftersyn en gang årligt. Vi udsender en indkaldelse et år efter sidste sundhedseftersyn/vaccination af hunden. Når din hund skal til sundhedseftersyn aftaler vi hvilke vacciner, din hund har brug for. 

Behovet for vacciner varierer fra hund til hund, afhængig af hvor hunden færdes.

Forebyg sygdomme hos din hund med et sundhedseftersyn

Sundhedseftersynet foretager vi for at forebygge sygdomme og for at få en chance for at opdage eventuelle sygdomme tidligt i forløbet. Jo tidligere i et forløb man opdager en sygdom, jo større chance er der for at give den optimale behandling af hunden så den får et godt langt liv.

Ved et sundhedseftersyn vil vi gennemgå hundens sundhedstilstand, ved at give hunden en grundig klinisk undersøgelse.

Det årlige sundhedseftersyn giver dig mulighed for at spørge ind til ting, du er i tvivl om vedrørende din hunds trivsel. Måske der er nogle ændringer i dens adfærd eller sundhedstilstand som du har spørgsmål til.

Vi indgår gerne i dialog om hundens sundhedstilstand, ernæring og så videre samt vejleder om, hvordan du bedst sikrer din hunds fortsatte trivsel.

​​

Få vaccination af hund i forbindelse med sundhedseftersyn

Ved sundhedseftersynet vil vi kigge på hvilke vacciner, din hund har brug for, så din hund er beskyttet mod smitsomme sygdomme. Behovet for vaccination af hund kan være meget individuelt. Det afhænger blandt andet af om man rejser til udlandet med hunden og hvor hunden færdes i hverdagen.

Ring til os på telefon 38 41 40 40 for at høre mere om vaccination af hund på vores klinik nær Vedbæk, og hvad vi kan hjælpe med.

Basisvaccination af hundehvalpe

Vi anbefaler at alle hvalpe basisvaccineres. Dette foregår ved 3 vaccinationer af hunden med 4 ugers mellemrum. Dette foregår typisk når hvalpen er henholdsvis 8, 12 og 16 uger gammel.

Mange hvalpe har ofte fået den første vaccination før de forlader deres mor og kommer ud i deres nye hjem. Hvalpens vaccinationsbog skal følge den i det nye hjem.

Vaccination af voksne hunde

Et år efter sidste hvalpevaccine, det vil sige når hunden er ca. 15 måneder skal den have samme vaccine som den fik som hvalp. Herefter vil dele af vaccinationen være holdbar i 3 år og andre dele holdbar i 1 år.

​​

​Hundesyge

​Hundesyge er en sygdom der er sjælden i Danmark, men som ofte er livstruende hvis hunden bliver smittet. Hundesyge skyldes et virus som spredes med blodet rundt i kroppen.

Det kan give symptomer som feber, diarre og opkast, næse og øjenflåd og manglende balanceevne. Hundesygevaccinen gives til hvalpe samt igen til vaccination af hunden når den er ca. 15 måneder. Herefter er den holdbar i 3 år.

Parvovirus

​Parvo er en sygdom der kan være livstruende især for hvalpe og unge eller svækkede dyr. Parvovirus er et virus der giver opkastninger og diarre og ødelægger tarmslimhinden, førende til blodig diarre.

Sygdommen er meget smitsom og virus overlever i omgivelserne, så der er en risiko for smitte fra hund til hund uden de er i direkte kontakt. Parvovaccinen gives til hvalpe samt igen til vaccination af hunden når den er ca. 15 måneder. Herefter er den holdbar i 3 år​​

Adenovirus

​Infektion med Adenovirus er alvorlig og kan være livstruende, især for hvalpe. Denne virus kan føre til forskellige sygdomskomplekser, som leverbetændelse eller luftvejsinfektion.

Ved leverbetændelse er symptomerne blandt andre feber, blødninger og smerter i maveregionen.

Vaccination mod leverbetændelse (adenovirus) gives til hvalpe samt igen til vaccination af hunden når den er ca. 15 måneder. Herefter er den holdbar i 3 år.​​

Leptospirose

​Leptospirose skyldes bakterieagtige organismer, kaldet Leptospirer. Sygdommen kan angribe både mennesker og hunde og kan være livstruende. Den beskadiger lever og nyrer og kan give blødninger. Vi vaccinerer mod 4 af de mest aggressive typer af denne sygdoms mange undertyper.

De bakterier der forårsager sygdommen findes især i områder med stillestående vand (brakvand, skovsøer og andet). Leptospirosevaccinen skal gentages årligt.​

Parinfluenza

​Parainfluenza er en del af kennelhoste komplekset. Kennelhoste kan også skyldes en bakterie. Kennelhoste kendetegnes ved en kraftig, smitsom hoste og infektion i de øvre luftveje, hvor der også kan opstå lungebetændelse.

Sygdommen er meget smitsom og luftbåren og forårsages af forskellige vira og bakterier.

Smitterisiko er stor på steder hvor der er mange hunde sammen såsom i hundepensioner, hundeudstillinger, træningspladser og kenneler. Parainfluenza vaccination af hunden skal gentages hvert år.​

Bordetella bronchiseptika

​Bordetella bronchispetika er en bakterie som giver kennelhoste. Vaccination imod denne gives som næsedråber til hunden og nogle hundepensioner kræver at hundene har fået denne vaccination før de kan komme i pension. Næsevaccinen skal gentages hvert år.

Rabies

​Rabies er en dødelig virusinfektion der angriber nervesystemet. Alle dyr kan smittes, men i Danmark findes rabies kun hos flagermus. Derfor indgår rabiesvaccinen ikke i basisvaccineringen her i landet.

Ved rejse til udlandet er rabiesvaccine påkrævet. Spørg os på klinikken eller tjek på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Leishmania

​Leismania er en sygdom som ikke findes i Danmark, men sydpå under varmere himmelstrøg. Hvis man skal sydpå er Leismania en sygdom som man skal være opmærksom at forebygge.

Det kan gøres med midler som dræber den sandflue som bærer på sygdommen eller eventuelt med en vaccination af hunden.

Hunden må ikke være smittet med parasitten hvis den skal vaccineres mod leishmania. Da hunden kan være smittet uden der ses symptomer skal den testes via en blodprøve før der vaccineres.

Hvis hunden ikke er smittet skal den herefter vaccineres 3 gange med 3 ugers mellemrum. Efter den sidste vaccination af hunden, går der 4 uger før den har fuld effekt.

Herefter skal hunden revaccineres årligt og denne vaccination af hunden må ikke sammen med andre vacciner.

Det vil sige at hunden ikke kan få vaccinen samtidig med sin årlige vaccination. Denne vaccination af hunden giver ikke 100% sikkerhed for at undgå sygdommen, men formindsker risikoen væsentligt.​

Borrelia

Siden 2013 har man kunne vaccinere mod borrelia, som er en sygdom der spredes via skovflåter (tæger) og kan give mange symptomer.

Årsagen til borrelia er spirokæten borrelia burgdorferi. Inkubationstiden (tiden fra man får bakterien til man bliver syg) er oftest 6-8 uger, men der kan gå længere tid før symptomer opstår. Sygdommen kan have et akut forløb eller et mere kronisk forløb med træthed, ledsmerter, halthed og feber. Det værste scenarie er at hunden får kroniske problemer med hjerte, lever, nyrer eller centralnervesystemet.

Hvis sygdommen opdages i tide, kan den behandles med en langvarig antibiotikabehandling, men mange hunde bliver herefter bærere af Borrelia alligevel.

Trods vaccination af hunden er det en god idé at bruge flåtforebyggende midler til sin hund samt se den efter for flåtangreb hver gang, den har været i mark- og skovområder, idet vaccinen kun virker mod Borrelia og ikke andre flåtbårne sygdomme.​


​Flåter kan være bærer af forskellige sygdomme såsom: Borreliose, Erlichia og Tick Born Encephalitis (TBE). Den eneste af disse sygdomme vi har mulighed for at vaccinere imod er borrelia.

Borrelia overføres til tægens offer via spyt når den suger blod og man mener, at op imod 55% af flåterne i Norden er inficerede.

Det er nu blevet muligt at forebygge Borreliose hos hunde med den helt nye vaccine Trilyme. Trilyme er en inaktiveret vaccine, som virker mod de tre mest almindelige varianter af Borrelia-bakterien.

Vaccination af hund med Trilyme skal ske 2 gange med 3 ugers mellemrum som opstart. Herefter skal den vaccineres én gang årligt – helst sidst på vinteren eller først på foråret, så hunden kan nå at danne rigeligt med antistoffer inden næste flåtsæson starter.

Man skal være opmærksom på at vaccinen ikke kan gives sammen med andre vaccinationer af hunden og man derfor ikke kan koble den med hundens årlige vaccine og sundhedseftersyn. Hvalpe kan vaccineres fra 12-ugers alderen.

​​

​4.8 stjerner ud af 5 baseret på 13 anmeldelser på Facebook

Vores telefon er åben i hverdage:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00
​08.00 - 17.00

Trørød Dyreklinik

Trørødvej 58
​2950 Vedbæk


​​​Telefon: 38 41 40 40

​​​CVR: 35031510​​
​E-mail: info@troroddyreklinik.dk