Kaniner & gnavere​

Vacciner og sundhedstjek​

Vaccination

​Hos kaniner findes to smitsomme sygdomme, som vi ser udbrud af med jævne mellemrum i Danmark. Den ene kaldes i daglig tale Kaninpest (Myxomatose) og den anden Kaningulsot (RVHD: Rabbit Viral Hemorrhagic Disease). Sidstnævnte findes der to forskellige typer af, hhv. RVHD1 og RVHD2. Fælles for dem er, at de er meget smitsomme og dødelige virussygdomme.

Der findes ingen behandling når først kaninen er smittet, og ved mistanke anbefales det ofte at aflive kaninen for at skåne den en ubehagelig død. Man kan dog beskytte kaninen ved at lade den vaccinere. I dag findes en vaccine (Nobivac MYXO-RHD PLUS),

som dækker begge sygdomme - inkl. begge varianter af RVHD, og som holder i 1 år ad gangen.

Sundhedstjek

​Vi anbefaler derfor årligt sundhedstjek og vaccination af alle kaniner, men særligt kaniner som bor udenfor, da disse er i højere risiko for smitte. Indendørskaniner kan dog også risikere at blive smittet, da virus kan bæres ind i huset af både mennesker og andre dyr (også insekter).

For marsvin og hamstere findes ingen vacciner mod smitsomme sygdomme. Vi anbefaler dog sundhedstjek hvert halve år af både kaniner og gnavere, for at fange evt. sygdomme i opløbet. Kaniner og gnavere er byttedyr, hvilket gør at de er særligt gode til at skjule sygdom og smerter - da det anses som tegn på svaghed, og gør dem mere udsatte for rovdyr.

Dette siger vores kunder

Se hvad andre siger om os:

"I trygge hænder"

Fantastisk klinik med god og kompetent service - de bringer det det professionelle med det personlige ind i behandlingerne og man føler sig i gode trygge hænder

Cecilie Clante

"Super behandling"

Super kompetent behandling af min hund med Water/Swimmer's Tail. Hund fik både kiropraktik og akupunktur og havde det markant bedre allerede umiddelbart efter.

Sølvi Degnegaard

"Kan varmt anbefales..."

Omhyggelige, imødekommende, dygtige og ikke mindst virkelige gode til at håndtere dyrene så de føler sig trygge. Jeg kan varmt anbefalede klinikken.

Erica Magnusson

Se flere anmeldelser på Facebook​

Følg os på de sociale medier og hold dig opdateret

Vi deler løbende opslag på Facebook og Instagram med aktuel information, samt deler små øjeblikke fra vores hverdag​​

Ønsker du at kontakte os?

Trørød Dyreklinik

Trørødvej 58, ​2950 Vedbæk

Klik her for rutevejledning

CVR: 35031510

Kontaktoplysninger

Telefon: 38 41 40 40

E-mail: info@troroddyreklinik.dk


​Vi bestræber os på at svare mails indenfor 1-2 hverdage. Vi anbefaler dog kontakt via telefon for bookinger, eller ved spørgsmål af mere akut karakter

Åbningstider

Mandag - fredag: 08.00 - 17.00

Lørdag og søndag: lukket

Helligdage: lukket