katteinfo​

Hvilke vaccinationer og hvorfor​

Smitsomme sygdomme

​Der findes flere forskellige smitsomme sygdomme i Danmark, som kan være alvorlige eller potentielt livstruende for din kat. Der er udviklet vacciner mod nogle af disse, som virker ved at stimulerer kattens immunforsvar, så den bliver bedre rustet til at bekæmpe den pågældende virus eller bakterie. Det betyder, at hvis katten efterfølgende bliver smittet, vil den være i stand til at bekæmpe infektionen uden at blive syg, eller ved kun at udvikle milde symptomer, og hurtigere blive rask igen.

Killingevacciner og årlig vaccination:

I Trørød Dyreklinik følger vi som udgangspunkt de vaccine-guidelines WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) har udviklet. Vi anbefaler 3 basisvaccinationer når killingen er hhv. 8, 12 og 16 uger gammel, samt årlig vaccination med som minimum den såkaldte kernevaccine derefter. Til udekattene inkluderer vi yderligere en vaccine, som gives i kombination med kernevaccinen. Da nogle dele af "kombivaccinen" udløber før andre, skifter vi mellem hvilke vacciner vi giver fra år til år, så vi kun giver de vacciner som udløber og dermed ikke vaccinerer unødigt. Se tabellen nedenfor:

Særlige krav (pension/udstilling):

Vær opmærksom på, at der kan være ekstra krav ved pasning i pension, eller hvis katten skal til udstilling. Her kan der fx være krav om vaccination mod klamydia, som hos katte bl.a. kan give smitsom

øjenbetændelse. Vi anvender som udgangspunkt ikke denne vaccine rutinemæssigt, da den hverken forhindrer infektion eller smittespredning. Den kan dog mindske symptomerne, skulle katten blive smittet, og kan være en hjælp i katterier med udbrud, hvor der skal sættes hårdt ind for at få styr på infektionen.

Særlige krav (rejse til udlandet):

Når man skal krydse Danmarks landegrænse og ind til Sverige for at køre til Bornholm, eller hvis man skal på ferie til udlandet med sin kat, er der lovkrav om at katten skal have en gyldig vaccine mod rabies (hundegalskab) og et EU-kæledyrspas. For at rabies-vaccinen er gyldig, skal den være givet mindst 21 dage inden indrejse. Herefter holder den i 1-3 år (afhængigt af mærket). 

Nogle lande har desuden krav til diverse papirer, som skal være udfyldt af en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen inden afrejse. Læs evt. mere om rejse med kat her

Dette siger vores kunder

Se hvad andre siger om os:

"I trygge hænder"

Fantastisk klinik med god og kompetent service - de bringer det det professionelle med det personlige ind i behandlingerne og man føler sig i gode trygge hænder

Cecilie Clante

"Super behandling"

Super kompetent behandling af min hund med Water/Swimmer's Tail. Hund fik både kiropraktik og akupunktur og havde det markant bedre allerede umiddelbart efter.

Sølvi Degnegaard

"Kan varmt anbefales..."

Omhyggelige, imødekommende, dygtige og ikke mindst virkelige gode til at håndtere dyrene så de føler sig trygge. Jeg kan varmt anbefalede klinikken.

Erica Magnusson

Se flere anmeldelser på Facebook​

Følg os på de sociale medier og hold dig opdateret

Vi deler løbende opslag på Facebook og Instagram med aktuel information, samt deler små øjeblikke fra vores hverdag​​

Ønsker du at kontakte os?

Trørød Dyreklinik

Trørødvej 58, ​2950 Vedbæk

Klik her for rutevejledning

CVR: 35031510

Kontaktoplysninger

Telefon: 38 41 40 40

E-mail: info@troroddyreklinik.dk


​Vi bestræber os på at svare mails indenfor 1-2 hverdage. Vi anbefaler dog kontakt via telefon for bookinger, eller ved spørgsmål af mere akut karakter

Åbningstider

Mandag - fredag: 08.00 - 17.00

Lørdag og søndag: lukket

Helligdage: lukket